arvidnielsen logo 2015 543x100


...om at få sit selvværd tilbage

I dag tales der meget om coaching - at have een, der hjælper med til at få de dine bedste sider frem. Ofte er det i forbindelse med den erhvervsrelaterede side, men mange får også god hjælp til at forstå sig selv bedre.

Når vi taler om selvværd, eller især mangel på samme, kan det blive meget kompliceret. Der er dog en del, der har fundet en løsning, der hjælper dem, og det er fotografi som terapi. Her skal vi skelne mellem fototerapi, der er definitionen på en lysbehandling, og fotografiterapi, som jeg vil definere som en proces med terapeutisk karakter. Emnet er ikke rigtig beskrevet i Danmark endnu selvom mange fotografer nok har oplevet det - ligesom mange modeller. I USA er det blevet brugt gennem nogen tid og har allerede eget forum på nettet.

Ligesom i så mange lignende sammenhænge, er det oftest kvinder, der først forstår nytten af fotografiterapi, og her er der særligt 2 grupper af kvinder, der opsøger fotograferne: dem, der har været udsat for overgreb og dem, der har fået brystcancer. Fælles for begge grupper er, at de har mistet selvværd.

Det sker også at en ganske almindelig portrætfotografering ender med at blive en terapi, selvom det ikke var meningen fra starten af.


Alt, hvad der er smukt, skal vises!

 - Brasiliansk ordsprog